Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε την περιήγησή σας καλύτερη. Συνεχίζοντας τη περιήγησή σας, αποδέχεστε την πολιτική μας αυτή. ΟΚ, συμφωνώ Για περισσότερες Πληροφορίες πατήστε εδώ.
Θέλω προσφορά

Ηλεκτρονική Εγκληματικότητα - Cyber Risk

Ένα από τα ραγδαία αναπτυσσόμενα φαινόμενα της εποχής μας είναι η ηλεκτρονική εγκληματικότητα. Είναι πολλαπλά τα περιστατικά, όπου hackers εισέβαλαν στο λογισμικό μιας εταιρίας και «κλείδωσαν» τα πάντα, με αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε λειτουργία της τελευταίας, έως ότου αποδοθούν λύτρα. Τα λύτρα πληρώνονται σε ψηφιακά νομίσματα, προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμη η πηγή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό σε ξενοδοχείο, στο οποίο hackers κλείδωσαν την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι πελάτες να εισέλθουν στα δωμάτια τους και να προκληθεί τεράστια αναστάτωση. Η Διοίκηση του ξενοδοχείου προχώρησε σε πληρωμή λύτρων και με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να μη δοθεί συνέχεια στην ταλαιπωρία των πελατών.

Μία ακόμα περίπτωση, είναι η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι hackers, προσπαθούν να αντλήσουν χρήματα ή εμπορεύματα μέσω των πιστωτικών καρτών των πελατών.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει έντονη αύξηση στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα το 2018 να σημειωθούν 147.317 κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης. Για τις συναλλαγές με χρήση πιστωτικών καρτών τα κρούσματα ανέρχονται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ και σε σύγκριση με το έτος 2017, η ποσοστιαία αύξηση ανέρχεται στο 52,3%.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι το πότε θα συμβεί και όχι το αν θα συμβεί.

Η AG Brokers, σε συνεργασία με μεγάλη ασφαλιστική του Λονδίνου , προσφέρουν Ασφαλιστική κάλυψη όλων των παραπάνω γεγονότων μέσω Ασφαλιστικού προϊόντος, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη τεχνική βοήθεια, ώστε να απελευθερωθεί ο server του Ασφαλισμένου. Στη δε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί από το τεχνικό προσωπικό της Ασφαλιστικής εταιρίας, η επόμενη λύση είναι να αναλάβει το νομικό τμήμα της εταιρίας το κομμάτι των απαραίτητων διαπραγματεύσεων, όσον αφορά στην καταβολή του απαιτούμενου ποσού, εφόσον αυτό καλύπτεται από το Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Οι περιπτώσεις οι οποίες υπόκεινται σε κάλυψη από την Ασφαλιστική εταιρία είναι:

  •          Αρπαγή πιστωτικών καρτών
  •          Διακοπή εργασιών και κάλυψη απώλειας καθαρού κέρδους
  •          Έξοδα νομικής εκπροσώπησης
  •          Έξοδα αποκατάστασης δεδομένων
  •          Έξοδα δημοσίων σχέσεων
  •          Πληρωμή αποζημιώσεων προς τρίτους καθώς και την πιθανότητα επιβολής προστίμου από τις αρχές

Το ασφάλιστρο είναι ιδιαίτερα προσιτό και καλυπτει ενα μεγάλο φάσμα καλυψεων.

 

Καλέστε μας για περαιτέρω ενημέρωση ή αποστείλετε μας email στην φόρμα ενδιαφέροντος